ЛицеКнига

Блог за всичко

Facebook: 45 милиона ъпдейти всеки ден!

На Web 2.0 Summit в Сан Франциско 2009, Facebook Chief Operating Officer Шерил Сандбърг застана на сцената, за да обсъди сделката на Фейсбоок с Бинг, неговите дългосрочни цели, реклами, Facebook Connect и много други.

По вемеме на Q&A нямаше нищо неочаквано, но беше една интересна дискусия, а тя заяви едно интересно твърдение: Сега има повече от 45 милиона ъпдейти на ден от 30 милиона уникални посетители.

Ето и най-съществената част:

За Бинг: Шерил заяви за сделката с търсачката Бинг и също така, че базата данни на Facebook  , скоро ще бъсе свързана с Бинг, а също така, че сделката с Google работи и в момента.

За рекламата: Дискутира иновация в рекламирането. Преди рекламите били банери и видео реклами. Във Facebook, те са обвързващи реклами. Тя обясни по подробно за обвързването с брандовете, по начина , по който се свързвате с приятелите си, създавайки по- значим рекламен опит.

За търсачките: Шерил, бивш изпълнител  на Google, заяви, че Google  трябва да се тревож за фундаменталното преместване от “information economy”към “social economy.”Също така , че Facebook вярва в “wisdom of friends” а не в wisdom of the web. Тя счита, че Facebook  е уникално позициониран да запълни тази празнинаи предостави информация, която никой друг не би могъл.

За отношението на Facebook с 3rd party developers: Те фокусират върху ядрената технология, което ще шпзволи на дивелопърите да се концентрират върху детайлите. Те се гражат за съществуването на технологията, която свързва всички.

За Facebook Connect: Тя беше попитана от John Battelle дали Facebook Connect  се е развил, както е очаквала. Тя простичко отговори, че се е дала възможност на много хора да се свържат с Facebook платформата с напулно различен начин. Тяхната цел е просто да улеснят споделянето. Те се надяват да направят употребата на Facebook Connect по-лесна.Не се стремят към монетизиране на Connect за момента.

За Facebook кредитите: Отдавна обмисляната монетизационна стратегия  на Facebook … Шерил остана напълно безмълвна по този въпрос. Все още се тества от дивелопърите.

За Twitter: Преди обсъдихме Twitter-ифицацията на Facebook( да добавим  истинска търсачка, да направим началната страница stream-like.), но Джон попита Шерил за това направо. Тя похвали Twitter като ‘впечатляващ’. Нарече го част от глобално движение , променящо начина ни на общуване.

За ъпдейтите на статуса: Шерил обяви, че Facebook генерира около 45 милиона ъпдейти на ден.

Тук може да оставите коментар:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>