ЛицеКнига

Блог за всичко

Да бъдем привлекателни и в добра форма

От известно време из научните полета се ‘разхождат’ резулатите от проучвания върху целувката. Оказва се, че целувката, освен да бъде приятна и да ни кара да искаме още, тя влияе по-добре на организма дори от няколко серии тежки фитнес упражнения! Медицински факт е, че целувайки се, калориите се топят от нашето удоволствие. Сексът с партньора също спомага за връщене на перфектните мерки.

Една страстна ускорява сърдечния ритъм (до 100 удара в минута), като през това време може да се изгорят почти 7 калории за минута! При секса обаче удоволствието и изгорените калории са над сто пъти повече- страстният секс може да изгори до 200 калории!

Но ако нямаме половинка, която да ни ‘помогне’ да се вталим, ето някои полезни съвета как бързо да влезем във форма.

Изписани са хиляди книги от световно известни автори, които предлагат различни алтеративи за отслабване, било то чрез хипноза (Пол Маккена), строг режим на хранене, фитнес упражнения…

В някои случаи се налага консултации с диетолог, при жени над 35/40 години и поставане на постоянен режим на хранене. Това се налага предимно при жени които нямат възможност за повече движение и прекарват предимно работния си ден на бюро.

При тинедйжърите понякога е достатъчно ограничаване на сладкишите и тестените изделия, а може би и малко повече разходки.

За краен резулат обаче се нуждаем и малко подкрепа от себе си, силна воля и добра мотивация. Поставането на срок и пълноценно ядене, комбинирано с дълга разходка, непремненно ще помогнат за връщането ви в добра форма и покачване на самочувствието на всяка дама!

Тук може да оставите коментар:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>