ЛицеКнига

Блог за всичко

Ако брандовете искат фенове, Facebook ще им продаде !

Казват че не е важно колко потребители , фенове или посетители имаш, а важно е качеството. За съжаление брандовете и пазарите не виждат нещата по този начин.Тогава, какво им служи за мяра? – броят фенове разбира се.Нека вземем предвид една скорошна статия на Джаред Стивънс, в която сравнява ‘Bacardi’ с ‘Absolut’.  В момента на отчитане, ‘Bacardi’ има 32 000 фена в официалната страница във  Facebook, докато ‘Absolut’ води с още 499,583 фена. Но означава ли това, че ‘Absolut’ е по печеливша от ‘Bacardi’  в маркетинговите си стратегии?

Невероятно, но дори без проучване може да се останови, че феновете на ‘Absolut’ са предимно 16 годишни, а е повече от ясно , че брандовете държат на борйката. Тези числа ще продължават да се покачват в списъцита на някой администратор, за да оправдаят месечните разходи на дадена компания.По какъв начин са похарчени парите е едно на ръка, но съвсем друго е как техния обем се регенерира.

Защитата на големия бизнес е грижа на Facebook

Има безброй много начини да промотирате новата си  Facebook  страница и да привлечете нови фенове.Има много лесен начин да съберете 3.000 фена- просто ги купете!Комапании като uSocial залагат на възможността да инвестират в тази сфера, а някои мрежи позиционират фен джаджи измежду страниците във  Facebook  апликейшъните.

Що се отнася до броя на програмистите, Facebook  не е подръжник на новия модел. Има случай, при които рекламни мрежите настояват Facebook  да премахне тези реклами.Други пък се опитват да останат извън  отношенията между техните фенове.Това е защото печелят ежедневно пари на тази база.

Тук може да оставите коментар:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>